HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Grízes tészta

2007.11.04. 19:00 BeckZsu

Tudom, hogy sokan vannak, akik még hallani sem szeretik ezt az ételt. Közétkeztetésben túl gyakran adják (darás metélt néven), és igen gyakran vizes és íztelen. Én tulajdonképpen szeretem, csak nem túl gyakran, és feltétlenül édesen, házi baracklekvárral.

Most az adott okot arra, hogy ilyet főzzek, hogy a pirított grízből maradt kb. egy csészényi. Azt akkor betettem a fagyasztóba, de mivel az nem túl nagy, nem akarom ilyesmivel megtölteni, tehát igyekeztem hamar elhasználni. Gondoltam, egy leves után pont jó és elég lesz. (Mindig így gondolom, aztán kiderül, hogy a szokásos sűrű levesem után képtelenek vagyunk még mást is enni, így a második fogásnak tervezett tészta vacsorára marad.)

Már előre kivettem a grízt a mélyhűtőből, hogy kiengedjen, aztán egy lábosban megmelegítettem. Kifőztem – mérve, hogy nehogy túl sok legyen – 15 dkg metélt tésztát, és a grízre szedtem ki, jól összekevertem. Tavaly annyi baracklekvárt főztem, hogy még mindig van belőle bőven, és még mindig nagyon finom volt.

1 komment

Címkék: édes maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr45217774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grzegorz 2009.04.23. 20:41:50

Én édesen nem bírnám megenni,csakis sósan!