HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Mi legyen a maradékkal?

2007.10.25. 10:05 BeckZsu

Nem tudom, hogy csinálják mások, nekem igen gyakran nem sikerül eltalálni az étel mennyiségét, és természetesen nem keveset szoktam főzni, hanem többet, mint amennyit megeszünk. Lehet, hogy ez azért van, mert több évig főztem több személyre, és nem annyira régen csak kettőre, de lehet, hogy egyszerűen túl változó az étvágyunk, és ezt nem tudom jól kiszámolni.

Nincs is semmi baj akkor, ha még egy napi teljes adag marad, nem vagyunk kényesek, megesszük újra, akár másnap, akár még egy nappal később. Az még jobb megoldás, ha olyan az étel, ami fagyasztható, akkor elteszem a mélyhűtőbe, és valamikor, ha nincs időm főzni, elővesszük. De gyakoribb az az eset, hogy nem marad teljes kétszemélyes adag, hanem kevesebb. Ilyenkor megpróbálok valami kombinációt vagy egyebet kitalálni. (Egyszer a gyerekem kérte, hogy az ilyesmit is írjam le, hátha van közte érdekes ötlet. Hát megpróbálom.)

Most szerintem nagyon egyszerű dolgom volt, mert a citromos zöldbabfőzelék és a kapros húsgombóc kifejezetten jól illett egymáshoz, így aztán simán csak összekevertem, összemelegítettem őket, és nagyon jó, akár szándékosan is elkészíthető étel keletkezett belőle.

1 komment

Címkék: zöldség darálthús maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr71206482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóri 2007.10.25. 16:05:18



Egy piros pont a gyerkőcnek az ötletért!!!

Nálunk minden nap szinte gond hogy mi legyena maradékkal mert OK hogy van amit lefagyasztasz de hát nem minden fér el,nem minden fincsi újra kifagyasztva..mondjuk sok helyen olvastam hogy a adarált hús elég rizikós,jobb nem sokáig tárolni hanem frissen darálni-de jó annak akinek van jó húsdarálója,ugye:-)
nekünk 1000 éves,tekerős,szóval akkor veszem elő ha már nagyon nincs más.

De az újrahasznosítás szerintem nagyon jó ötlet..másnál nem is találkoztam vele!