HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Citromos zöldbabfőzelék

2007.10.19. 09:29 BeckZsu

Múlt hét végén is kimentünk a piacra, ott szombaton van alkalmi kis piac, ahova a környékbeli termelők viszik az éppen aktuális árujukat. Nagy örömömre egy bácsinál még mindig volt zöldbab.

Szokásos módon felvágtam, vízben, egy kevés citromlé hozzáadásával főztem meg (máskor is teszek bele egy kevés citromot vagy citromsavat, mert attól szép színe marad), ha erre is lehet mondani, akkor „al dente”, vagyis nem túl puhára, hanem haraphatóra, csak a végén sóztam. Egy kanál lisztet csomótlanra elkevertem egy kis főzőlével, ezzel behabartam, belecsavartam egy fél citrom levét. Petrezselyemmel és egy kis kaporral fűszereztem, utána megkóstoltam, egy kis csipet cukrot is beletettem, az a lényeg, hogy kellemesen pikáns, savanykás legyen.

Az előző napról maradt tojásos-bundás csirkecombhoz jól illett.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr1200969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.