HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Hús, karfiol, padlizsán pongyolában

2007.10.13. 10:30 BeckZsu

Már megint a bundában sült ez meg az iránti vonzalmamnak hódoltam, és húst és köretet egyaránt felöltöztettem. Most éppen nem tudok dönteni, hogy bunda vagy pongyola, de inkább az utóbbi, mert nem volt túl vastag a réteg.

A változatosság jegyében a tészta most a következőkből állt: két kanál simaliszt, két kanál kukoricaliszt, egy kanál keményítő, egy pohár joghurt, tej, víz, só, fokhagyma, sütőpor. Ezeket simára, nem túl sűrűre kevertem, belemártogattam sorban a sütnivalókat; csirkemellet, kissé megfőzött karfiolt, karikázott padlizsánt, olajban kisütöttem. Szerintem a „pongyola” is köretnek számít a karfiolon és padlizsánon kívül, ezért hozzá egy vegyes, citromos-olajos saláta bőven elég volt, amire Anikó sajtot reszeltem, mert éppen az volt itthon.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldség padlizsán csirkemell karfiol rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr38193479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.