HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Frankfurti leves

2007.10.05. 08:21 BeckZsu

Kelkáposztát negyedbe, majd keresztben csíkokra vágok. Egy-egy nagyobbacska sárga- és fehérrépát felkockázok. Füstölt szalonnát picire vágok.

A szalonnát lábosban megpirítom, ha keményebb fajta, vízzel egy ideig főzöm, aztán sütöm csak zsírjára. Ráteszem a zöldségeket, addig pirítgatom, amíg kis színt kap. Megszórom liszttel, átkeverem, egy kanál pirospaprikát is rászórok, utána lassanként vízzel fölengedem. (Legjobb, ha van füstölt hús leve – én gyakran teszek a fagyasztóba – a víz egy része abból van. Ha nincs, legyen egy kicsit több a szalonna.) Amikor felforr, beleteszem a kelkáposztát. Virslit – természetesen frankfurti – kb. egy centis karikára vágok, hozzáteszem. Amikor a káposzta puha, kész a leves.

(A kelkáposztát is lehet fagyasztani, felcsíkozva egy percig blansírozni (forralni), kihűtve zacskóba tenni, főzeléknek, rakottnak meg persze levesnek is alkalmas, így ez egy nagyon gyors ebéd lehet.)

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr10186629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.