HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Görög saláta

2007.09.12. 07:40 BeckZsu

... vagy bolgár? Sokféle  görög saláta létezik, csakúgy, mint minden országban, ahol sokféle zöldség terem. Mindegy, a lényeg az, hogy szeretjük, elkészítjük, esszük.

Ehhez felkockáztam lila és fehér hagymát, uborkát (nem kígyót, én legjobban a kovászolni valót szeretem, mert kevésbé vizes, és erőteljesebb íze van), paprikát, paradicsomot. Sózni nem kell, majd a sós ízt a sajt adja meg.

Összekevertem két kanál citromlevet két kanál olívaolajjal, néhány felaprított bazsalikomlevéllel, ezzel nyakon öntöttem, beledobáltam fekete olajbogyót. Mivel éppen bolgár fehérsajtom volt itthon, azt morzsoltam a tetejére.

2 komment

Címkék: saláta egyéb olajbogyó

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr53163348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2007.10.11. 15:37:29

töb olajat! sokkkkal többet!:D:D
egy decit, mondjuk. drága, persze. de KELL.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2007.10.11. 15:50:12

Oké, legközelebb ki fogom próbálni, mindig féltem, hogy túl olajos lesz. Köszi