Olvastam egy szimpatikus receptet egy orosz nyelvű oldalon. Kicsit átalakítottam, elkészítettem. Íme.
Darált húst – én pulykát vettem hozzá, két emberre kb. 30 dkg – összekevertem nagyjából ugyanannyi, kicsit előfőzött és ledarált fejes káposztával, egy fej aprított hagymával, sóval, egy kis borsikával, őrölt köménnyel, kb. egy csészényi főtt rizzsel, két tojással.
Ebből a masszából lepényféléket formáztam, kevés olajon mindkét oldalát megsütöttem, csak annyira, hogy összefogja. Ezeket egymás mellé egy tűzálló edénybe raktam.
A paradicsommártáshoz megpirítottam egy nagyobb fej kockára vágott hagymát, egy ugyanúgy felkockázott paprikát, aztán rádobtam kb. fél kilónyi felaprított paradicsomot, megsóztam. Addig főztem, míg a paradicsom egészen szétfőtt.
Ezt ráöntöttem a húslepényekre, sütőbe tettem, addig, amíg besűrűsödött. (Erős tűzön kb. 15 perc.) Kicsit a teteje túlpirult, a mártás talán túlzottan sűrű lett, de mindezzel együtt kellemes étel lett belőle. Nekünk más köret, mint a húspogácsákban lévő rizs, nem hiányzott hozzá.
Utolsó kommentek