HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

„Csirkecsülök” pékné módra

2007.09.05. 09:20 BeckZsu

A csirkecombokat fűszerkeverékkel bekentem, olajjal kikent edényben alul-felül megpirítottam, majd lefedve vártam, hogy levet engedjen, kezdjen puhulni.

Közben meghámoztam a krumplit (kb. fél kilónyit), kockára vágtam, megtisztítottam négy fej hagymát, negyedekre vágtam. Ha kisebb, diónyi hagymáim lettek volna, egyben hagyom, szerintem úgy a legjobb.

Amikor a húsnak már bőven volt leve, és nagyjából puha is volt, mellétettem a krumplit, hagymát. Mikor az is megpuhult, sütőbe tettem pirulni 15 percre.

Vegyes salátával tálaltam. Ez most hagyma paprika, paradicsom kockára vágva, bazsalikommal, oreganóval, és egy általam csak ebben az évben felfedezett fűszerrel; metélőfokhagymával megszórva, citromlével, olívaolajjal összekeverve. (Én úgy érzem, hogy minden alkalmat ki kell használni a nyárból, amíg friss zöldségekből tudunk salátát enni.)

Szólj hozzá!

Címkék: csirke saláta krumpli egytálétel csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr33157543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.