HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Tejszínes csirkemell

2007.09.04. 19:22 BeckZsu

Csirkemell-filét (25 dkg, két személy) kisebb szeletekre vágtam. Sóval, fehérborssal, őrölt gyömbérrel megszórva, kevés olajjal megspriccelve egy órára bepácoltam.

Serpenyőben, egy kis fej felaprított hagymával együtt mindkét oldalán hirtelen átsütöttem. Utána ráöntöttem 2 dl tejszínt, lassan forraltam, míg jól besűrűsödött. Közben még rászórtam egy félmaréknyi friss, felaprított citromfüvet.

Ez már így is kész, többnyire így is hagyom, de most volt egy kis maradék sajtom, azt ráreszeltem, és 10 percre beraktam a sütőbe, amíg a sajt ráolvadt, kicsit megpirult.

Paprikás rizs

Pirosodó – persze fehér is jóízű, csak a piros szebb – tv-paprikát (nagyon sokáig fogalmam sem volt, hogy ez mit jelent) kicsi kockára vágtam, kevés olajon jól megsütöttem, belekevertem az előre megpárolt rizst. Még petrezselyemmel is megszórtam, az érdekesebb színhatás kedvéért. Még bekapcsolt tűzhelyen jól elkevertem.

4 komment

Címkék: csirke zöldség köret csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr26157490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juaniita 2010.06.25. 19:32:54

Ma találtam rá erre az oldalra, ez volt az első étel, aminek a receptjét kimásoltam, és ma ez volt a vacsoránk. Amit főztem, mind egy szálig elfogyott. :-) A férjem nem szereti a rizst, de erre még ő is azt mondta, hogy finom, és nekem is nagyon ízlett ez a "jobboldali rizs" (piros-fehér-zöld). :-)
Köszönöm a receptet! :-)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2010.06.26. 08:52:05

@Juaniita: nagyon örülök, hogy bevált :) Remélem, majd találsz még más kedvetekre valót is!

Juaniita 2010.06.26. 14:05:12

Már találtam. :-) Legközelebb a "Rántott hús helyett" jön.:-)
Ha már beszélgetünk: nem tudsz egy jó krokettreceptet? Én már annyiféleképp kísérleteztem, de vagy szétsül, vagy más baja lesz...

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2010.06.30. 07:58:50

@Juaniita: Az is jó! :)
Krokettből én már egy ideje „lusta” változatot szoktam, egyszerűbb is, kevesebb liszt is kell bele, ezért jobb. De ugyanúgy, több liszttel formázható „rendes” kroketté is.
Itt van leírva, de vacak a kép:
beck.blog.hu/2008/02/05/meggyes_gombas_csirkemell
Itt kicsit jobban néz ki:
beck.blog.hu/2008/10/13/szaftos_marhahus