HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Tócsni

2007.08.29. 14:14 BeckZsu

Nem hiszem, hogy van még ilyen étel, ami ennyire elterjedt, és egyszerűségében ilyen változatos tud lenni. Hát még a nevei! Csak amiket én ismerek; tócsi, lepcsánka, lapcsánka, harula, cicege, hremzli, krumpliprósza, gánica, és ez még csak Magyarország különböző tájain. Oroszul dranyiki vagy kartofelnije olagyji.

Az alaprecept: 1 kg nyersen megreszelt krumplihoz két tojás, 2-3 evőkanál liszt, só.

Van olyan változat, hogy tojás helyett tejfölt tesznek bele.

Ízesíteni szokás fokhagymával, borssal, vöröshagymával, ritkábban mustárral.

Én fokhagymásan, kanállal olajba adagolva, kissé ellapítva sütöm, leggyakrabban tejföllel megkenve esszük.

Szokták kisebb vagy nagyobb palacsintasütőben vastagabb palacsinta módjára, de lehet tepsiben, sütőben is.

És a ráadás húskedvelőknek (mint én is), amikor szelet húst bundázunk bele a szokásos panír helyett, és úgy sütjük.

Szóval... egyszerű és nagyszerű.

2 komment

Címkék: egyéb krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr73152059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CJKrisz 2009.01.15. 21:12:26

Ha hús van bundázva bele, úgy tudom azt hívják borzasnak. Mátrai borzas és ilyesmi neveken hallottam.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.01.16. 15:17:51

@CJKrisz: Igen, mátrai borzas néven többször is találkoztam vele, még a Mátrán kívül is. De ott nagyon finomat készítenek. Meg ilyet is: beck.blog.hu/2008/11/10/tocsni_fokhagymas_hussal_1