HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Padlizsános csirkemell

2007.08.23. 11:19 BeckZsu

Igazából padlizsános, hagymás, paradicsomos csirkemell

Csirkemellet vastagságában felvágom, így egy egész csirkemellből 4 szelet lesz. Fűszereket (ízlés szerint; rozmaring, majoránna, borsika, koriander, csak semmiből ne legyen túl sok) sóval, kis olajjal (legjobb, ha olíva) elkeverem, beleforgatom a csirkedarabokat, hűtőbe teszem. Közben padlizsánt vastagabb szeletekre vágom, lesózom. Hagymát nem túl vékony félkarikákra vágok. Megmosom, előkészítem a paradicsomot, lehúzom a héját (jó érett, lédús paradicsom való hozzá, azt meghámozni sem nehéz), azt is karikára vágom.

Serpenyőbe teszem a csirkedarabokat, pár perc alatt átsütöm, mindössze annyi olajon, ami a pácban van, kiveszem, tepsibe (vagy tűzálló edénybe) egymás mellé fektetem. Utána a serpenyőbe kerül a leöblített, kissé kinyomkodott padlizsán, azt is megpirítom mindkét oldalukon, ráhelyezem igazságosan elosztva a csirkére. Ezután a hagyma következik, kevergetve párolom, sütöm, aztán elosztom a padlizsánnal fedett csirkén. Ezután ráfektetem a paradicsomkarikákat, persze a levét is ráöntöm.

Egy pohár tejfölbe belekeverek két tojást, kis sót (a sütésre használt serpenyőben szoktam kikeverni, akkor kihasználom az utolsó „ízmorzsákat” is), ráöntöm a halmokra. Meleg sütőben addig sütöm, amíg az öntet kissé megszilárdul, egyúttal a paradicsom is megsül. Akkor rászórok egy kis reszelt sajtot (van, amikor anélkül készítem, ez inkább csak látvány, mint íz), még öt percig sütöm.

Köretnek főtt-sült krumpli volt mellé, mert az egyszerű és gyors.

Főtt-sült krumpli

Krumplit kockára vágom, sós vízben majdnem puhára főzöm, ezt jó előre el lehet készíteni, jobb is, ha kissé megszikkad. Utána hagyományos sült krumpli módjára olajban megsütöm, így pár perc alatt elkészül, és kevesebb olajat szív magába. Természetesen azért papírral bélelt tálra szedem ki, hogy még annyi se maradjon benne.

2 komment

Címkék: csirke krumpli padlizsán rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr100146808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zevaa 2009.09.17. 17:37:43

Végre megcsináltam én is. :)
Ez a világon a legjobb étel. Köszönöm, csókolom,
Vica

(krumpli helyett főtt búzával ettem, így is nagyon finom volt)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.09.21. 15:53:02

@Zevaa: Ennek örülök, de még sok finom étel van, érdemes felfedezni :) Szívesen!