HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Lecsós virsli, tarhonya

2007.08.16. 09:00 BeckZsu

Már megint túl sokat főztem, persze nem annyit, hogy még egy ebédre elég legyen. Ezért belefőztem a lecsóba még két darab virslit, hozzá pedig tarhonyát.

Tarhonya

Kézi változatot szoktam venni, nem a „sörét” gépi fajtát (sokan nem szeretik menzai vagy katonai emlékek miatt, például a párom sem).

Olajon, folyamatosan kevergetve barnásra pirítom a tésztát, utána forró vízzel felöntöm, megsózom, fedő alatt lassú tűzön addig főzöm, míg megpuhul. Ritkán találom el rögtön, hogy mennyi víz kell rá, tehát inkább kevesebbet teszek, aztán hozzá-hozzáöntögetek, megkóstolok egy nagyobb darabot (hiszen a kézi fajta különböző méretű darabkákból áll), egyúttal azt is, hogy elég sós-e. Ha puha, addig kevergetem még, amíg víz nem marad rajta. Gyors, egyszerű.

Szólj hozzá!

Címkék: köret maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr69140743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.