HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Májjal töltött csirkecomb, joghurtos paradicsomsaláta

2007.08.10. 08:00 BeckZsu

A szalonnával burkolt májból kimaradt rész hasznosítása. Szerintem nagy előnye ennek a tölteléknek, hogy nem a sok helyen szokásos zsemlés, sőt egyáltalán nem tartalmaz szénhidrátból álló adalékot, így akár fogyós fogásnak is megfelel.

A májdarabokat kicsire vagdostam. Apróra vágtam két szelet bacont, megpirítottam, hozzá egy kis fej felaprított vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, majd belekevertem a májat (a bontogatásnál keletkezett törmelékkel együtt). Pár percig átforgattam, kis majoránnával, petrezselyemmel megszórtam. Egy tojást fölvertem, ráöntöttem, éppen csak egy kicsit sütöttem, hogy összefogja.

Csirke felsőcombokat megsóztam, kézzel fellazítottam a bőrét a közepén, oda belenyomkodtam a kicsit már kihűlt tölteléket. (Eddig még csak egész csirkecombot töltöttem, de semmi baj nem volt, nem folyt ki a töltelék.)

Serpenyőben, majd sütőben megsütöttem, ugyanúgy, mint a töltetlen csirkecombot, persze hagyma nélkül.

Hozzá joghurtos paradicsomsalátát csináltam, hagyma-, paradicsomkockák megsózva, friss bazsalikommal és oregánóval, egyszerűen joghurttal összekeverve.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: csirke saláta csirkemáj csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr78136204

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: casino online android terpercaya 2018.03.26. 02:48:18

Printed version of burlington coat factory job applications - fauzavk

Trackback: bandar judi togel onlen 2018.03.22. 16:31:44

cool design for name steve for bbm - Topamax causes dementia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.