HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkemáj szalonnában

2007.08.09. 08:12 BeckZsu

Hát ez aztán igazán egyszerű, számomra a legnagyobb munka vele, hogy a májból kiszedjem az összes „zsinórt”, mert erre nagyon kényes vagyok.

Mivel fél kilós csomag fagyasztott májat vettem (ebben nincs szív), és az biztosan túl sok kettőnknek, erre a célra kiválogatom a legszebb darabokat. A maradékot majd másra használom.

A vékony szelet szalonnát (bacont) rátekerem a májdarabra, fogpiszkálóval átszúrom. Persze lehetne anélkül is, mert előbb-utóbb összesül egymással, de így biztosabb, hogy egyben marad. Serpenyőben minden oldalukat megsütöm, ez pár perc, amire a szalonna megsül, biztosan jó a máj is. Persze tálaláshoz ki lehet húzni a fogpiszkálót.

A köret pedig az egyik kedvencem, olyan, serpenyőben sült krumpli, ami könnyen, gyorsan elkészíthető, és nem utolsősorban finom.

Fokhagymás uborka (caciki, tzatziki)

Ez a saláta nyilván csak utánzata a görög eredetinek, leginkább azért, mert itt nem lehet olyan sűrű joghurtot kapni, ami kellene hozzá, de amennyire én tudom, máshol is készítenek ilyesmit, és vannak különbségek, pl. a fűszerezésben.

Én kovászolni való uborkát szoktam hozzá venni, mert az engedi a legkevesebb levet és nincs nagy magja. Meghámozom, a reszelő nagyobb lyukán lereszelem. Addig hagyom állni (só nélkül), amíg megtisztítok és összenyomok pár gerezd fokhagymát (fél kiló uborkához legalább három gerezdet). Aztán lazán kinyomkodom az uborka levét, hozzákeverem a fokhagymát. Joghurtot tejföllel keverve adok hozzá, annyit, hogy elég sűrű massza legyen. Különböző zöldfűszereket lehet használni, én most pár friss, felaprított mentalevelet tettem. Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt szoktam, hogy sűrű maradjon.

3 komment

Címkék: saláta krumpli köret csirkemáj

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr35135758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csino 2008.03.08. 12:17:23

sozd azutan az uborkat, hogy ledaraltad, tedd felre kicsit. kiereszti a levet, es utana mar ahogy te mondtad. igy nem fog "elazni" a etel. a mentalevel igen jol hangzik, lehet ki is probalom ma :)

Csino 2008.03.08. 12:18:26

apro helyesbites: ledaralas helyett ertelemszeruen reszelest akartam irni

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.03.08. 16:08:21

Legközelebb megpróbálom úgy. Lényeg, hogy ne legyen túl vizes, de azért elég sósnak is kell lennie.
süti beállítások módosítása