HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Kerti sütés

2007.08.06. 19:55 BeckZsu

Csirke, padlizsán, krumpli
Azt hiszem, elkéstem a VKF-ről, látszik, hogy még kezdő vagyok a blogolásban, talán majd legközelebb. 

De azért gondolkodom a nyaralás ízein. Az is nyaralásféle, ha csak néhány napot töltünk egyvégtében a kis házban, különösen, ha összejön a család vagy barátok, és akkor a főzőcskézés-sütőcskézés is közös program.

Természetesen ezt nem szoktuk túlbonyolítani, a lényeg a kert, a nap, a buli, meg hát a kaja is legyen finom, de könnyen, gyorsan, már amennyire a tűzrakás, parázsvárás megengedi.

Előkerül a tárcsa vagy diszk, vagy nem is tudom, hivatalosan hogy nevezik ezt a valamit, nálunk a családban a neve: plecsni.

Először átmelegítjük, szalonnadarabkával megzsírozzuk, rátesszük az előzőleg befűszerezett csirkedarabokat. A fűszerek: só, fokhagyma, bors, majoránna, kakukkfű, rozmaring. Ne legyen túl erős a tűz, mert akkor a hús közepe nem sül át.

Közben krumplit pucolunk, kockára vágjuk, kb. 5 percig előfőzzük, leszűrjük.

Padlizsánt tisztítunk, karikára vágunk, megsózzuk.

Amikor puha a hús, másik edénybe kiszedjük, kisült zsírjába beletesszük a leszárítgatott padlizsánokat, kicsit sütjük, kihúzzuk a plecsni szélére, a közepére berakjuk a krumplit. Most már lehet kicsit erősebb a tűz.

Néha átkavarva-megforgatva sütjük, ha már kicsit összeesett, visszarakjuk mellé a húst, együtt sütjük készre.

Nagy adag saláta feltétlenül kell mellé, az sem baj, ha többféle.

2 komment

Címkék: csirke krumpli padlizsán csirkecomb szabad tűzön

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr96133808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xigi 2007.08.07. 19:11:02

Nem késtél el (:
Riszpekt!!