Füstölt-főtt tarját megpirítottam, éppen csak annyi olajon, hogy ne legyen száraz az edény.
Csiperkegombát megmostam, sikerült jó aprókat vennem, felvágni nem kellett, éppen csak a lábát vettem ki, mert valami furcsa módon igen hosszú lábaik voltak. Azt majd másra használom, pl. levesbe.
Rádobtam a gombát a húsra, nem sóztam, mert a füstölt hús elég sós. Amikor levet engedett, belekevertem egy kiskanál erdeigomba-port, ilyet azért szoktam itthon tartani, mert szeretem, ha a gombának kissé erőteljesebb íze van, sajnos, igazi erdei gombához nem jutok hozzá. Addig főztem, amíg elfőtt a leve, egy kicsit pirulni is kezdett.
Közben föltettem a tésztához a vizet, fodros kockatésztát választottam, kb. 8 perc alatt megfőtt.
A sonka-gomba keverékbe 2 dl tejszínt öntöttem, forraltam, míg egy kicsit besűrűsödött, megszórtam petrezselyemmel. A megfőtt és leszűrt tésztát egyenesen a keverékbe tettem.
Utolsó kommentek