HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Hússal rakott krumpli

2007.07.26. 20:00 BeckZsu

Krumplit hámoztam, nem túl vékony (3-4 mm) karikára vágtam, most kicsike krumplik voltak, ha nagyobb lett volna, félbe-negyedbe vágom. Tűzálló tálat kibéleltem kisebb darabokra vágott baconnel, rászórtam a krumplit, miután kicsit megsóztam. Ezt megsózott csirkemell szeletkékkel megraktam. A tetejére karikára vágott paradicsom, arra karikázott hagyma került. Az egészet újra baconnel borítottam be. Alufóliával letakarva sütőbe tettem – kb. 200 °C-ra.

Fél óra után megnéztem, mikor a krumpli és hús puha volt, levettem a fóliát, tovább sütöttem, ilyenkor már legjobb alsó lángon (ha nincs, a sütő alsó polcán), amíg elfogy a leve, és a tetején megpirul a szalonna.

(Az igazság az, hogy én ezt a víkendházban készítettem, ahol a sütő nem egészen így működik, tehát túl sok leve maradt, de az íz-értékéből keveset vont le.)

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: csirke krumpli egytálétel csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr38125361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sysponto.com.br 2018.03.31. 11:57:35

Ajánlatok a kedvenc helyeidről - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.