HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Padlizsán sajtos bundában

2007.07.24. 10:31 BeckZsu

Szép fényes, karcsú padlizsánokat sikerült venni, ennek még világos a magja, állítólag akkor nem is keserű, de azért én nem kísérleteztem, inkább a szokott módon besóztam egy negyedórára, miután kb. 7-8 mm-es korongokra vágtam.

Közben bekevertem egy sűrű palacsintatésztát (mint a cukkínis lepénynél), abba belekevertem kb. 10 dkg reszelt sajtot (edami volt, de bármilyen lehetett volna, ami reszelhető).

A padlizsánt kicsit kinyomkodtam, majd egyenként a masszába mártogattam, nem nagyon igyekeztem lecsorgatni, és serpenyőben olajon mindkét oldalát megsütöttem.

Hagymás-sajtos lepény

Úgy terveztem (mivel még soha nem sikerült eltalálnom, hogy mennyi palacsintamassza kell az előkészített alapanyaghoz), hogy a maradék masszával még hagymaszeleteket is sütök, de olyan nagy hagymám volt csak, hogy inkább negyedbe vágtam, aztán keresztbe csíkokra, és az egészet belekevertem a tésztába, és kanállal a serpenyőbe beleejtve lepényként sütöttem meg.

Tejföllel megkenve-mártogatva volt tökéletes együtt a kettő.

1 komment

Címkék: zöldség padlizsán rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr91124186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xigi 2007.08.16. 21:06:07

Na hát egész jól sikerült, bár van még hova fejlődnöm (: