HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Hagymás sült csirkecomb, sült répa

2007.07.17. 16:44 BeckZsu

Először sárgarépát feldaraboltam hosszúkásra, forró vízben 2 percig előfőztem (blansíroztam). Ez arra jó, hogy könnyebben sül, és nem szív magába annyi olajat.

Csirke felsőcombot sütöttem, régebben csak a sütőben, de ezek a „városi” csirkék annyi levet engednek, hogy mindig úgy jártam, hogy már a hús puha volt, de a lé még nem forrt el alóla, így nem tudott pirulni. Ezért újabban serpenyőben kezdem a sütést.

A befűszerezett húst (a fűszer változó, most kész grillkeveréket használtam, csak egy kicsit bővítettem fokhagymával, majoránnával) bőrével lefelé forró serpenyőbe teszem (a rozsdamentest forrósítom fel előre, ha teflonos, nem kell, ha zománcos, nem szabad, akkor nem árt alá egy egészen kicsi zsiradék, éppen csak kikenni az edényt). Általában a csirke bőre elég zsíros, ami hamar elkezd kiolvadni, ezenkívül levet is enged.

Amikor pirulni kezd, megfordítom, elég sok, csíkokra vágott hagymát szórok rá, lefedem. Időnként ellenőrzöm, ha már közel puha, leveszem a fedőt, újra megfordítom, elforralom a levet.

Utána bőrrel felfelé sütőben megropogósítom.

Közben a répát olajban megsütöm, mint a hasábburgonyát.

A hús mellett sült hagymát mellé tálalom.

1 komment

Címkék: csirke zöldség köret csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr28119766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napraforgó 2007.08.08. 10:36:10

Nekem barnább lett a répa, mint itt a képen, de nagyon finom volt. :o)