Szeretek rakott mindenfélét főzni, ezek szinte a legpraktikusabb ételek, elsősorban azért, mert finom, mert nagyon sokféleképpen lehet variálni, meg azért, mert ugyan az előkészítéshez többnyire sok edény kell, de aztán amíg a kaja a tepsiben vagy a tűzálló edényben a sütőben teszi a dolgát, addig azokat el lehet mosogatni, így mire az asztalra kerül, már viszonylag rend van, és tele hassal már csak a tányérok maradnak (esetleg még a tepsi, de valószínűbb, hogy abban még lesz maradék, mert kár lenne keveset csinálni belőle).
Most úgy készült, hogy szétdaraboltam a karfiolt, megmostam, majd föltettem főzni, a vízbe sót és egy késhegynyi citromsavat tettem. Utóbbit azért, mert így szép fehér marad a karfiol.
Közben csirkemell-szeleteket hirtelen megsütöttem, leraktam az edény aljára egymás mellé.
A karfiolt nem főztem nagyon puhára, leszűrtem és szétterítettem a hús tetején.
Összekevertem egy pohár tejfölt és egy pohár joghurtot egy tojással és egy maréknyi reszelt sajttal, egy kis fokhagymaporral és fehér borssal. Ezt ráöntöttem a karfiolra, sütőbe tettem, kb. 180 fokon fél óráig sütöttem.
Természetesen ugyanez hús nélkül is remek étel.
Utolsó kommentek