HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Padlizsános csirke

2007.07.06. 18:45 BeckZsu

Jó meleg nyárra ajánlom.

A padlizsánt meghámozom, kockára vágom, besózom, állni hagyom.

Dinsztelt húst készítek; kockára vágott hagymát megpárolok, amikor puha, beleteszek 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és rögtön hozzáteszem a szintén kockára vágott húst. Sózom, és lassú tűzön sütöm-főzöm addig, míg elfogy a saját leve, kevergetve kicsit lepirítom.

A padlizsánról leöntöm a levet, amit engedett, ha sötét színű a lé, le is öblítem, hogy nehogy keserű legyen.

Hozzákeverem a padlizsánt a csirkéhez, átpirítom, majd kevés vizet adva hozzá tovább főzöm, többször lepirítom, mindig csak kevés vízzel fölengedve utána. Közben fűszerezem, borssal, most éppen tárkonnyal és egy kis petrezselyemmel. Mikor minden elég puha, nincs leve, belekeverek egy pohár tejfölt, egyet forralok és kész.

Ehhez általában szoktam főzni rizst vagy tésztát, de úgy gondoltam, hogy kánikulában elég ennyi, inkább egy kicsit több padlizsánnal csináltam.

Ilyen módon dinsztelt húst (nem tudom, miért, a húst dinszteltnek, a zöldséget pároltnak nevezem, pedig ugyanazt jelenti) bármilyen húsból lehet, szinte bármilyen zöldséggel vagy anélkül is, különböző köretekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldség padlizsán egytálétel csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr18113082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.