HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Vagdalthús-pogácsa

2007.07.05. 17:36 BeckZsu


Nem fasírt

Csirkemellet (kb. 25 dkg) kicsike, hosszúkás darabokra vágtam, felvágtam egy fej hagymát negyed karikákra.

Összekevertem egy tojást két evőkanál liszttel, egy evőkanál étkezési keményítővel, egy kanál tejjel és 4 evőkanál majonézzel, sóval. Ebbe a masszába beleforgattam a hús- és hagymadarabokat, belereszeltem durvára 2 db nagyobbacska krumplit (ehhez öreg krumplit). Negyedórát a hűtőben állni hagytam.

Serpenyőben olajat melegítettem – nem kell túl sok egyszerre –, és kanállal kis adagonként aranybarnára mindkét oldalukon megsütöttem a kis húspogácsákat.

A majonézes ötletet egy orosz oldalról vettem, ők nagyon gyakran használnak majonézt különböző meleg ételekhez is, nem csak salátafélékhez, nekem tetszett az eredmény.

Köretként csak paradicsomsaláta volt mellé, még mindig jó meleg van, ilyenkor nem kívánunk többet.

1 komment

Címkék: csirke saláta csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr91112350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napraforgó 2007.07.09. 10:45:33

És én még mindig nem próbáltam ki... Na, majd, ha lesz kinek főzni... ;)