HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Általánosságok

2007.06.11. 18:57 BeckZsu

Bocs, tulajdonképpen lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni, miért is írok le totál hétköznapi és egyszerű recepteket. Hát azért, mert hétköznap jóval több van, mint nem.

Meggyőződésem, hogy a főzés kreatív tevékenység, annak kell lennie, hogy ne unalmasan, nemszeretem módon csináljuk, főleg, ha nap mint nap kellene. És teljesen természetes, hogy sok étel van, amit mindenki másképp készít. Ez így van jól. Nem vitatkozom ezen másokkal, de szívesen meghallgatom, és lehet, hogy kipróbálom másképp is.

Szeretek jókat főzni és jókat enni, de ez nem jelenti azt, hogy az egész napomat (és mindegyiket) a konyhában a tűzhely mellett szeretem tölteni. Én mindig azt próbálom elérni, hogy a lehető legegyszerűbben főzzem meg a kaját, persze nem az íz rovására.

Sokszor jártam úgy, hogy alkottam valamit az éppen kéznél lévő alapanyagokból, jól is sikerült, de soha többet nem tudtam reprodukálni. Most megpróbálom időnként leírni, talán beválik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr696853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.