HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Rántott csirke

2007.06.04. 16:55 BeckZsu

Ha már elkezdem, úgy gondoltam, legjobb valami egészen hagyományossal. Mivel szombaton bulinap volt, ami bográcsban készült pörköltet jelent, folytattuk a klasszikus vasárnapi menüvel; rántott csirke, sült krumpli, uborkasaláta.

A csirke most csak felsőcomb volt, kicsontozva (a felsőt elég könnyű), csont a fagyasztóba, csirke megsózva, közben felvágtam a hagymát negyedkarikákba, azt is megsóztam, de csak kicsit. Amíg áll, krumplit hámoztam, majd uborkát, amit félkarikákra vágtam, nem túl vékonyan, rá a hagymára, még állhat egy kicsit így együtt, nem baj, ha enged egy kis levet.
Most jön a panírozás, nem morzsába, csak liszt-tojás-liszt. Rétesliszttel, mert azzal vékonyabb és ropogósabb. Már csak sütni kell, nem túl lassan, hogy ki ne száradjon.
Közben föl lehet vágni a krumplit, ahogy a hús kész, lehet sütni azt is. Papírtörlőre szedem ki.
A salátára rálocsoltam pár kanál citromlevet, kicsi szezámolajat, bele oregánót és bazsalikomot (nem a kertből, csak a fagyasztóból), jól megkevertem, aztán a tetejére dísznek egy kis pirospaprika és bors.
Ez a kaja nem különleges, de finom. Ha nem minden héten van, jobban lehet értékelni.

3 komment

Címkék: csirke saláta krumpli csirkecomb rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr7692565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norbert · http://norbert.mocsnik.hu/blog 2007.06.04. 20:55:19

Remek ötlet, pont erre a blogra volt szükségem! Sajnos ritkán van alkalmam magyaros ebédet enni és nincs aki megtanítson főzni, a szakácskönyvek viszont túl egyhangúak és abból nincs kedvem válogatni. Egyszerű étel, de annál finomabb. Pláne ha csak évente néhányszor tud az ember normális házi ebédet enni!

évi 2007.06.05. 12:06:11

engem csak a bő olajban való sütés ami visszatart, de talán lesz olyan olvasó aki meghív rántottcsirkézni:))