HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (6) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (43) fűszer (30) gomba (29) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (41) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (39) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (5) saláta (73) sertéshús (50) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • BeckZsu: @taoka: talán válaszol... én inkább várni szoktam. Ugyanilyen forró levet öntök a kovászos uborká... (2016.08.28. 16:29) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @tt60:Régen, 2010-ben írtad: "No akkor: nem kell cifrázni: kell kapor, zöld szőlő, s torma... A ka... (2016.08.28. 16:05) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

MBG-icon_C4-A.png

Kapros újkrumpli rántott padlizsánhoz

2016.05.27. 08:15 BeckZsu

 Valaki tanácsolta, hogy próbáljam meg a megszokott petrezselymes újkrumpli helyett a kaprosat. Szinte fel is kiáltottam, hogy hiszen én már ettem is olyat, nem is tudom, miért nem jutott eszembe megcsinálni. Na de most... Pedig, sokakkal ellentétben én szeretem a kaprot. Nem is értem, hogy mások…

1 komment

Címkék: krumpli mártás padlizsán fűszer

Tejfölös gomba köret

2016.05.24. 08:15 BeckZsu

  Bizonyára jó sokat elmélkedtem már a gomba sokoldalúságáról és talán a hasznáról is. Ezért ezt most nem teszem, elég annyi, hogy nagyon szeretem, így nálunk elég gyakran kerül az asztalra, és igyekszem változatosan, különböző módokon elkészíteni. Gyerekkoromban leginkább gombaleves formájában…

Szólj hozzá!

Címkék: gomba köret maradék

Csirkemell-szelet sült zöldséggel, zöldborsmártással

2016.05.10. 08:45 BeckZsu

Ez is a jól bevált, elég könnyen elkészíthető ételek közé tartozik, talán a zöldségek – mikor, mit választok, kínálat és hangulat kérdése – megtisztítása, darabolása a legmacerásabb része. Most cékla, sárgarépa és fehér vajretek volt. Ezeket gerezdekre vágtam, tepsibe, olajjal megspriccelt…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldség mártás csirkemell

Gyömbér „lekvár” – citrommal, mézzel

2016.05.03. 11:43 BeckZsu

Végre tudok valamennyire két kézzel írni az ínszakadás és a rendbe hozását célzó vállműtét után. Főzni sem nagyon lehet egy kézzel, még akkor sem, ha az az egy a jobb, bár kis segítséggel kitartóan próbálkoztam. Rá is jöttem, mennyire jól használjuk a magyar nyelvben, hogy bizony a két kéz az „egy”,…

Szólj hozzá!

Címkék: személyes édes gyümölcsös befőzés