Legalábbis számomra új. Olvastam valahol, szinte azonnal ki is próbáltam, bár csak az alapötletet. A teljes receptet majd máskor, ha majd ez a része beválik – gondoltam.
A kb. fél kiló padlizsánt meghámoztam, kisebb kockákra vágtam. Két elég nagy tojást jó habosra fölvertem, ráöntöttem a padlizsánkockákra, átkevertem, lefedtem. Hűtőbe tettem kb. három órára, de közben többször is megkevertem. A végére egyáltalán nem látszott a tojás.
Akkor serpenyőben, olajban megsütöttem. Három adagban sült, így mindig csak egy réteg volt egyszerre, hogy ne hűtse le hirtelen az olajat.
Az eredmény nagyszerű lett, a padlizsán – szokásával ellentétben – alig szívott be olajat, szép piroskás kérge lett. Sózni csak a tányéron sóztuk kicsit (nem igényelt az íze túl sok sót), így nem engedett levet. És azt, hogy tojásos, csak azért éreztem, mert tudtam. Szerintem egyébként nem jöttem volna rá, hogy mitől ilyen.
Ez volt most a köret, mellé ettünk citromos sült csirkecombot, amit szintén serpenyőben kezdtem sütni, amíg megpuhult, aztán átraktam a sütőbe, grill alá, hogy szépen megpiruljon a bőre. Így a zsírja is jól kisült.
Utolsó kommentek