HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Fűszeres apróhús tejfölös salátával

2015.08.21. 08:23 BeckZsu

csmaprotejfsal.jpgEz az ebéd még a kánikulai időszak alatt készült, olyankor nekünk bőven elég ennyi, és nagyon jólesik a saláta frissessége – amit mindig szeretünk, de máskor nem biztos, hogy az az egyedüli köret.

A hús nálunk most is csirkemell volt, de ugyanúgy meg lehet csinálni bármilyen húsból, amit a család szeret. (Láthatjuk, már régóta a gyros–döner árusoknál is többféléből is sütik a nagy nyársakon a felrétegezett húsokat, hiszen itt nálunk nem mindenki szereti a bárányt.

Az apróra vágott húst befűszereztem görög fűszerkeverékkel, amit még kipótoltam egy kis összenyomott fokhagymával. (A keveréket készen vettem; fűszerpaprika, koriander, bazsalikom, fokhagyma, vöröshagyma, oregánó, rozmaring és cayenne-bors van benne.) Ezt olívaolajjal elkevertem, alaposan beleforgattam a húst, és félretettem a hűtőbe pár órára.

A salátához vettem egy csomag vegyes, előre mosott, összevágott, többféle salátából álló keveréket. Ezt azért szeretem, mert ezt a sokféleséget nem tudom úgy előállítani, hogy veszek mindegyikből egy fejjel, mert ránk romlana, annyira sok lenne. Tehát marad a kész változat. Ennek ellenére ezzel nem elégszem meg – főleg ha csak a saláta a hús „melléklete”. Tehát vágtam még hozzá csíkokra zöldpaprikát, hagymát, félkarikára paradicsomot és uborkát. Elég sokat.

Az öntethez a tejfölbe aprított snidlinget és foksnidlinget – metélőhagyma és metélőfokhagyma – kevertem, majd összeforgattam az összes salátának valóval.

Ezután sütöttem meg a húst, egyszerűen serpenyőben, kevés olívaolajat forrósítottam föl, így tettem bele a bepácolt húst. Folyamatos kevergetés mellett átpirítottam, majd még 10 percig sütöttem, már kisebb lángon. Így kicsi levet engedett, amiben megpuhult anélkül, hogy kiszáradt volna. Mikor „elsült” ez a lé, már tálaltam is.

Többször csináltam már ilyet, hasonlót, annyira egyszerű és finom. Lehet játszani a fűszerezéssel, a salátákkal is. És ha éppen nagyon éhes valaki – vagy egyszerűen jobb étvágyú – akkor bőven elmegy mellé egy kis sült krumpli, esetleg kenyér (pita) is.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta gyors fűszer csirkehús fogyós

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr167722630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása