Jól bevált összeállítás nálunk a sült csirkecomb cukkinival. (Meg persze a sült csirkecomb nagyon sok minden mással is...) Legkényelmesebb összerakni őket, és a sütőbe pakolva csak megvárni, míg megsül. De most, hogy a kis víkendházban főztem, másképpen készült, mert ott a sütő ugyan légkeverésesnek számít, de igazából főleg fölülről süti az ételt, így, mire megpuhulna, már megégett. Ezért inkább csak utósütésre alkalmas.
A két csirkecombot szétvágva alsó-felsőre megsóztam, fokhagymaporral, görög fűszerkeverékkel és kevés pirospaprikával megszórtam. Pici olajjal átforgattam, visszatettem a hűtőbe, míg a cukkinit is előkészítettem. Csinos kis karcsú cukkinik voltak, megmostam, megtörölgettem, aztán hasábokra felvágtam.
Ezeket bő olajban, mint a hasábburgonyát, kisebb részletekben, elég nagy lángon, gyorsan megsütöttem. Szűrőlapáttal egy kis tepsibe szedtem ki, szétterítettem. Rászórtam a tetejére egy bő maréknyi reszelt finom, ízes, karakteres (értsd: kissé szagos) sajtot. Annyi időre tettem a sütőbe, míg a sajt rápirult.
Közben a csirkecombokat ugyanabban az olajban sütöttem, lényegesen kisebb lángon, így át is sültek-puhultak, végül megpirultak, ropogós lett rajtuk a bőr is. És nem, nem lett túl zsíros, ellenkezőleg, a bőréből is kisült a kis zsír, ami volt benne. Bár mivel inkább kicsike combok voltak, ez eredetileg sem volt sok.
Utolsó kommentek