HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (6) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (43) fűszer (30) gomba (29) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (41) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (39) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (5) saláta (73) sertéshús (50) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (18) túró (16) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • BeckZsu: @taoka: talán válaszol... én inkább várni szoktam. Ugyanilyen forró levet öntök a kovászos uborká... (2016.08.28. 16:29) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @tt60:Régen, 2010-ben írtad: "No akkor: nem kell cifrázni: kell kapor, zöld szőlő, s torma... A ka... (2016.08.28. 16:05) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

MBG-icon_C4-A.png

Sonkás-sajtos hússzelet zöld spárgával

2015.06.21. 12:24 BeckZsu

sparcsmsonsa4.jpgsparcsmsonsa1.jpgsparcsmsonsa2.jpgsparcsmsonsa3.jpgSemmi több, mint régi receptjeim, azok összetevőiből készült étel új kombinációban. És egyébként meg egy tényleg gyorsan elkészülő, finom étel.

A zöld spárgát amennyire kellett, tehát kb. az alsó harmadát, meghámoztam, aztán, mint a zöldbabot, darabkákra vágtam. A már elmesélt módszer szerint serpenyőben megpuhítottam, kissé meg is pirítottam. Elterítettem egy jénai tálban.

A hússzeleteket (talán nem is kellene mondani, hogy nálam csirkemell volt) lisztbe forgatás után megsütöttem, a spárga tetejére fektettem. Apróra vágott fekete-erdei sonkával beborítottam, majd rászórtam a reszelt sajtot. A sajt pedig egy nagyon finom, különleges fajta volt, amit természetesen kaptunk, nem vettem. Egy enyhén „szagos” fajta volt, nem annyira, hogy elnyomja az egyéb ízeket, de mégis érezhető finom ízt adott.

Így tettem a sütőbe, amíg átmelegedett, picit megsült. Ez a sajt nem olvadékony, csak éppen megereszkedett a melegtől.

És készen vásárolt, előre aprított vegyes keverékből készült joghurtos salátát ettünk hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: spárga rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

http://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr457561480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.