Semmi több, mint régi receptjeim, azok összetevőiből készült étel új kombinációban. És egyébként meg egy tényleg gyorsan elkészülő, finom étel.
A zöld spárgát amennyire kellett, tehát kb. az alsó harmadát, meghámoztam, aztán, mint a zöldbabot, darabkákra vágtam. A már elmesélt módszer szerint serpenyőben megpuhítottam, kissé meg is pirítottam. Elterítettem egy jénai tálban.
A hússzeleteket (talán nem is kellene mondani, hogy nálam csirkemell volt) lisztbe forgatás után megsütöttem, a spárga tetejére fektettem. Apróra vágott fekete-erdei sonkával beborítottam, majd rászórtam a reszelt sajtot. A sajt pedig egy nagyon finom, különleges fajta volt, amit természetesen kaptunk, nem vettem. Egy enyhén „szagos” fajta volt, nem annyira, hogy elnyomja az egyéb ízeket, de mégis érezhető finom ízt adott.
Így tettem a sütőbe, amíg átmelegedett, picit megsült. Ez a sajt nem olvadékony, csak éppen megereszkedett a melegtől.
És készen vásárolt, előre aprított vegyes keverékből készült joghurtos salátát ettünk hozzá.
Utolsó kommentek