HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkemell-szelet grillezett cukkinival

2015.05.29. 08:07 BeckZsu

sultcukkpiccata.jpgsultpiccata.jpgsutogrillcukki.jpgHa végre jó idő, meleg, napsütés lesz, vétek túl sok időt tölteni a konyhában. Érdemes inkább sétálni, strandra, kirándulni menni. És olyan ebédet választani, ami kellően könnyű – elkészítésben és a gyomor terhelésében is. Például ilyet...

A csirkemellből szokás szerint szeleteket vágtam; a fél mellet lapjában ketté, tehát egy egész darabból négy szelet lesz. (Persze másféle szelet hús is jó, például borjú kitűnő lenne.)

Aztán úgy, mint a picatta/piccata készítésénél, sóztam, borsoztam és lisztbe mártottam, majd kevés olajban pár perc alatt mindkét felükön megsütöttem. Most éppen annyit változtattam, hogy a liszt rétesliszt és kukoricaliszt keveréke volt, és nem a húsra, hanem a lisztbe kevertem a sót és borsot (fehéret).

Közben szép kis karcsú cukkinikat hasábokra vágtam, a tepsiben, alufóliára szétterítettem pici olajjal megspricceltem, átforgattam, és a sütőben, grillen megpirítottam. Közben egyszer-kétszer átkevertem. Sót csak akkor szórtam rá, amikor már majdnem kész volt, pirult-barnult, így nem enged annyira sok levet.

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemell cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr87500050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása