Egyszer már régebben leírtam ezt, de sikerült úgy eldugnom, hogy még én is nehezen találom meg. Ezért most újra, ráadásul sokkal egyszerűbben. Ugyanis már vettem kész tahinit (szezámkrém), nem kell házilag szezámmagból előállítani; pirítani, darálni. Óriási különbség, így alig van vele munka.
A receptet azért megismétlem, apró változtatásokat csináltam csak a régihez képest: 2 padlizsánt félbevágva, bekockázva, a sütőben barnásra, puhára sütöttem (tűzön jobb lett volna, talán majd máskor). Kikanalaztam a héjából, összepépesítettem, belekevertem 5 gerezd összenyomott fokhagymát, 1 citrom levét, 4 evőkanál szezámmagkrémet, 2 teáskanál szumákot (itt már említettem ezt a fűszert), 1 teáskanál őrölt római köményt, 1 teáskanál őrölt görögszéna-magot. Megsóztam, végül hozzátettem 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet is.
Egy részét ajándékba szántam, azt csinos kis üvegbe raktam, címkét is csináltam a fedelére.
A többit mi ettük meg, leginkább pirítós kenyérrel.
Utolsó kommentek