Már elég régóta terveztem kipróbálni a grillsajtot. Vettem is egy olyat, amit dobozban árulnak, még az a szerencse, hogy eléggé hosszú a szavatossági ideje, mert, ki tudja, miért, nagyon elhúztam a felhasználását. Pedig meleg szendvicset, legfölső rétegeként sajttal, amit grillezünk, nem kevésszer szoktam sütni. Ugyanígy nagyon szeretjük a különféle rakott kajákat, aminek szintén előszeretettel szórok és sütök sajtot a tetejére.
De végül is csak elérkezett az a nap, amikor megsütöttem a sajtot. Nem grillezve, hanem serpenyőben, kevés olajon. A dobozban lévő sajtot hat – nem túl kicsi, nem túl nagy – részre vágtam, így éppen jó rugalmas lett a belső része és szép kérget kapott a külső.
Mellé sütöttem egy kevés serpenyős sült krumplit, valamint összedobtam egy uborka-paradicsom-póréhagyma salátát, amit foksnidlinggel (még mindig van belőle bőven a fagyasztóban), citromlével ízesítettem.
Azt hiszem, a legközelebbi sajtsütés előtt nem fogok ennyit … vacakolni. Bár lehet, hogy azt igazán grillezve fogom kipróbálni a kertben, remélem, nem kell már a jó időre túl sokáig várni.
Utolsó kommentek