Tudjuk, hogy nem mindig úgy alakul minden, ahogy szeretnénk. Az ünnepek sem. A legjobb megoldás, ha alkalmazkodunk a körülményekhez, lehetőségekhez. Tehát, mivel nem tudunk nagy létszámú, sok vendéges családi összejövetelt tartani, a sütést és főzést is csak szerényen csinálom. (Kis késéssel majd – remélem – lesz családi ebéd is, de arra már én csak főzök, sütni nem én sütök, átadtam a stafétát, szerencsére van kinek.)
Most csak kétféle édes aprósüteményt sütöttem, de a karácsonyi hagyományokhoz hűen, egyik mákos, másik diós. Máskor is sütöttem már ilyeneket, szerintem finomak, ráadásul egy tésztából készül a kettő. A receptet egy „segítsüti” alkalmával írtam le: Aprósütemények – az én segítsütim .
Mivel mi a sósat is szeretjük, elkészítettem egy – szintén régebbi, jól bevált recept szerint – Feta sajtos keksz-et is. Mivel ez a tésztamennyiség éppen két tepsinyi, könnyű variálni, így az egyiket szezámmaggal, a másikat mákkal (nem darált; egész) szórtam meg.
Utolsó kommentek