HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkemellszelet padlizsán alatt

2013.04.19. 14:12 BeckZsu

csmpadlialatt4.jpgcsmpadlialatt2.jpgcsmpadlialatt3a.jpgcsmpadlialatt1.jpgEgyszerűen csak megláttam egy boltban, hogy szép és megfizethető a padlizsán. Ezzel el is kezdtem a „szezont”, amiről már régebben elmélkedtem, hogy tulajdonképpen már évek óta nem is létezik. Hiszen nagyon szeretjük a padlizsánt, és jó sokféleképpen lehet elkészíteni.

Csirkemell-szeleteket befűszereztem, de csak egyik oldalukon, mert a szárított fűszerek könnyen megégnek. Így előbb a nem fűszerezett felüket sütöttem meg, azután a másikat egészen rövid ideig. Jénai tálba raktam a szeleteket egymás mellé.

A két karcsú padlizsánt kockára vágtam. Egy nagyobb fej felkockázott hagymát olajon kissé megpirítottam, rátettem a padlizsánt, addig pároltam, míg megpuhult.

A hagymás padlizsánt a hússzeletekre halmoztam, néhány kanál tejföllel megkentem, sütőbe tettem 180 fokra.

Kb. 20 perc után – amikor a tál alján sistergett a kevés folyadék – reszelt sajttal megszórtam. További 10 percig sütöttem, míg a sajt szépen rápirult.

2 komment

Címkék: padlizsán egytálétel rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr565234985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Latomus · http://latomus.blog.hu/ 2013.12.04. 04:02:22

Nagyon-nagyon rokonszenves ez a gasztroblog. Nem játssza meg magát, természetes, ugyanakkor érdekes, hasznos, érthető. Gratulálok! Lato/Ági

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2013.12.04. 08:13:20

@Latomus: Köszönöm!
Ez éppen olyan dicséret, aminek legjobban örülök.
süti beállítások módosítása