HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Zöld spárgás omlett – parasztreggeli

2012.05.26. 10:35 BeckZsu

Már megint egytálétel, a lehető legegyszerűbb fajtából. Igazán sokszor főztem/írtam már valami hasonlót ebben a műfajban. Van, amikor maradékokból „dobom össze”, vagy amikor nincs igazán kedvem főzni, akkor is nagyon jól jön egy ilyesmi egyszerű dolog. Most pedig a…

Szólj hozzá!

Címkék: spárga egytálétel

Sonkás-sajtos Spätzle

2012.05.22. 08:02 BeckZsu

A Spätzle – egy picit leegyszerűsítve – nem más, mint egy nokedli (a név egyébként verebecskét jelent, svábos ragozással). Vagy galuska. Vagy halušky. Esetleg Nockerl. Sváb, német, szlovák, svájci, osztrák, elzászi és nem utolsósorban magyar étel. Liszt, tojás, só, tej vagy víz kell hozzá.…

7 komment

Címkék: általános tészta egytálétel rakott

süti beállítások módosítása