Miután az előző étel a feladatként megadott alapanyagokból csak kis falatkákból állt, gondoltam, miért ne legyen még ebéd is belőle. Különösen, hogy nagyon törtem a fejem, hogy mit főzzek szombaton, és ehhez minden hozzávaló adott volt.
A tengeri halból készült filé persze a fagyasztóban, a többi pedig a hűtőben. A körethez volt még három pici cukkini és két padlizsán. Ezeket kis kockákra vágtam. Felvágtam még két közepes hagymát is. Külön-külön mindegyiket átpirítottam, majd együtt egy nagyobb edénybe raktam.
Egy kb. ötdekás darab sajtot finomra megreszeltem, nagyjából ugyanannyi prézlivel elkevertem.
A halat még előző este kivettem a fagyasztóból, megszórtam kevés fokhagyma-granulátummal, leöntöttem tejjel. Így tettem a hűtőbe, hogy ott engedjen ki.
Aztán a cukkini-padlizsán-hagyma keveréket a sütőbe tettem grillezni. A haldarabokat pedig bepaníroztam liszt- tojás és sajtos prézlibe és megsütöttem. A körethez az utolsó öt percre belekevertem egy apróra vágott piros csilipaprikát. (A napokban vettem két cseréppel, kétfajtát, amit aztán kiültettem a virágok közé. Hiszen szépek is, nem csak jók.) Tálalásnál pedig még rátettem néhány csík aszalt paradicsomot.
Utolsó kommentek