HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Húsos zöldbab(főzelék)

2010.02.04. 09:15 BeckZsu

Folytatom a nemrégiben készült – és csak kicsit másképp – ebédekről. Most is kedvencem, a dinsztelt hús, annak is a zöldséges, most konkrétan zöldbabos formája került elő, amit előzőleg csirkemellből csináltam.

Most kockára vágott ~30 dkg pulykacombhúst vettem elő hozzá. Szintén a fagyasztóból a zöldbabot, ez most saját fagyasztás, fél kiló körüli adag. És találtam – ez azt jelenti, hogy majdnem megfeledkeztem róla – egy kis dobozban húslét. Én így neveztem, ez nem ún. alaplé, hanem néhányszor, amikor csirkecombokat sütöttem, és túl sok levet engedett, az leöntöttem róla, eltettem. Így ebben a lében benne vannak a fűszerek is, amivel akkor a csirkecombot bekentem. Ebben az adagban vegyes zöldfűszerek voltak, a mennyisége úgy másfél deci volt.

A szokásos hagyma alapot, amin átforgatom, elsőre kicsit pirítom a hús, most füstölt szalonnával kezdtem, mert éppen eléggé jóízű szalonna van itthon, tehát nem hagyhattam ki. Tehát először a szalonnát megsütöttem, a zsírján csak puhítottam a hagymát, beletettem három gerezd aprított fokhagymát, utána a húst. Csak egészen kicsit sóztam, és amikor elfőtte a saját levét, kis részletekben az elővett húslével engedtem föl. A zöldbabot akkor tettem hozzá, amikor a hús már majdnem puha volt, úgy időzítve, hogy éppen nem volt lé a hús alatt, akkor rászórtam egy teáskanál lisztet, átforgattam, újra egy kis lével hígítottam, úgy tettem bele a babot. Ezután már hamar elkészült, addigra az összes húslevet hozzátettem, valamint egy kis pohár tejfölt is – meg egy pici pirospaprikát, mert én színesen szeretem. Így aztán a végére hígabb lett, mint eredetileg képzeltem. Ennek ellenére az íze a füstölt szalonna és a fűszeres húslé jóvoltából nagyon finom lett. Az, hogy valami átmenet lett a leves és a főzelék között, nagyon nem zavart minket, annyi történt csak, hogy kés-villa helyett kanállal ettük, mélytányérból.

Szólj hozzá!

Címkék: pulykacomb főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr841728545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása