HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Újabb májpástétom

2009.03.06. 16:30 BeckZsu

Kenyérre kenős, reggelire való készült az almás máj maradékából. Igaz, kicsit elszámoltam magam, azt hittem, több fog kimaradni, de úgy látszik, igen bőségesen töltöttem a palacsintákat. Annyi azért volt, hogy érdemes legyen belőle egy ilyen májkrémet keverni, lemértem, 17…

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemáj hidegkaja büféasztalra

Almás májjal töltött palacsinta

2009.03.05. 17:33 BeckZsu

Csak azt találtam ki előre, hogy máj lesz, illetve legyek őszinte, az sem az én ötletem volt. hanem a páromé, de hogy milyen formában, azt persze rám bízta. Fagyott volt a csirkemáj, este kivettem, reggelre kiengedett, és csak akkor jutott eszembe, hogy palacsintába töltsem.…

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemáj

Rántott leves tojással

2009.03.04. 16:33 BeckZsu

Valamelyik nap volt egy kis maradék egy előző ebédből, de kevésnek találtam, gondoltam, valami nagyon gyors és nem túl tömény leves kellene hozzá – nem olyan, mint amit általában csinálok –, amiből tudok éppen csak két tányérnyit főzni. Így jutott eszembe a rántós…

2 komment

Címkék: leves

Kelt sajtos csiga

2009.03.03. 16:30 BeckZsu

Ismét „idegen tollak”, ez újra a vendégem, Juli receptje. Látszik, hogy ő egészen más méretekben főz, süt, mint én: egy jó nagy családra, három gyerek, szülők, nagyszülők. És én távolról sem vagyok a kelt tészták mestere. (Természetesen a receptben leírt…

1 komment

Címkék: egyéb tészta büféasztalra

Sós, pirított dió

2009.03.02. 11:28 BeckZsu

Nem csoda, hogy olajos magvakról gondolkoztam mostanában – csak úgy, általában. Az általam ismert és kóstolt ilyenek közül szerintem legeslegjobb a kesudió. Natúr, pörkölve, pörkölve és sózva, mindenhogy – na jó, karamellbe forgatva is kóstoltam, úgy nem annyira.…

2 komment

Címkék: dió rágcsa

süti beállítások módosítása