HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Nem kell mindig krumpli

2009.09.04. 09:42 BeckZsu

Ennyire gyakran azért nem csinálok rántott – vagy bundás – húst, csirkét, mint itt látszik, csak kissé lemaradtam az írással, ezért a bejegyzésekben összesűrűsödtek az ilyenek. És persze nem egyféleképpen készül, hiszen a „burkolat” nagyon sok mindent…

Szólj hozzá!

Címkék: tészta csirkecomb rántott

Rakott padlizsán (2.)

2009.09.02. 12:20 BeckZsu

Mert nálam a padlizsán is olyan, amit nem lehet megunni. Most csak egy kis darált hússal, rizzsel. A hagymát megpároltam, hozzátettem egy kanál pritamint és pirospaprikát, ezen a 25 dkg darált pulykacombot átpirítottam. Nem akartam túl pörköltesre csinálni, ezért most paradicsom…

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán rakott darálthús

Szőlő

2009.09.01. 12:46 BeckZsu

Nálunk nincs nagy szőlőültetvény, csak a víkendház terasza fölött felfuttatva egy kis lugas, ami árnyékolóként is működik. Természetesen nem borszőlő, hanem csemege. Nagyon szeretem nézegetni, ahogy fejlődik, évről évre csodálom. Amikor már érik, és ebből tudom, hogy…

Szólj hozzá!

Címkék: személyes

Diós, sajtos csirkemell

2009.08.31. 09:45 BeckZsu

Az a jó a dióban, hogy egyaránt felhasználható édes és sós ételekhez is. És amíg van a diófánkon termés, addig el vagyok látva vele, feltéve, ha rászánom magam a diótörésre. És amikor megtörök egy adagot, általában meg is darálok belőle valamennyit, amit dobozban beteszek…

2 komment

Címkék: dió csirkemell rántott

süti beállítások módosítása