HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Vasárnapi ebédünk

2009.07.10. 16:09 BeckZsu

Most újra beütemeztem egy vasárnapi rántott husit, ami persze csirkemell-szelet volt, csak liszt, tojás, lisztbe panírozva. A tojásba belecsempésztem egy kis borsot és fokhagymaport, hogy érdekesebb legyen. A legjobb mégis a köret volt, amúgy nyáriasan: egy jó, amolyan „mindent…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta zöldség olajbogyó csirkemell rántott

Padlizsános tejfölös hús

2009.07.09. 17:48 BeckZsu

A tejfölös hús az egyik olyan étel, amit gyakran főzök. Szelet húsból, kisebb vagy nagyobb darabkákból, további adalékokkal – ezek többnyire zöldségfélék – vagy anélkül. És mikor törtem a fejem menütervezés és kapcsolódó bevásárlás céljából, magamnak is…

Szólj hozzá!

Címkék: tészta padlizsán pulykacomb

A mi barackunk

2009.07.08. 20:20 BeckZsu

Miután minden blog tele van jobbnál jobb barackos receptekkel, sokan már a lekvárfőzésen is túl vannak, igazán nem tűnik különlegesnek, de érdekesnek sem ez a néhány szem barack. Én mégis annyira örültem neki, hogy meg akarom örökíteni. Azért, mert maga a kis fa is elég…

Szólj hozzá!

Címkék: személyes

Lecsó padlizsánnal

2009.07.08. 07:25 BeckZsu

Azt gondolom, hogy már eléggé elterjedt, hogy a lecsót különböző tökfélékkel – mással is, de most erről szól a mese – bővítjük; padlizsánnal, cukkinivel, patisszonnal, de én már sima gyenge tökkel is csináltam. Ennek ellenére én ismerek olyanokat, akik…

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség padlizsán főzelékféle

Túrósmarni

2009.07.06. 17:28 BeckZsu

Nagyon régóta terveztem, hogy ezt kipróbálom, és nem tudnám megmondani, hogy miért nem tettem előbb. Van ugye a lisztsmarni, sokkal szebb nevén: császármorzsa. Én inkább grízsmarnit szoktam csinálni, ami magyarul daramorzsa. És aztán olvastam ezt, vagyis hogy túróból is lehet,…

2 komment

Címkék: édes túró

süti beállítások módosítása