HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csak röviden

2009.08.06. 17:29 BeckZsu

elmesélek egy-két ételt, amit mostanában ettünk. Mindegyik olyan, ami már szerepelt, éppen csak kicsit másképp, ezért főleg emlékeztetőként írom le, mert pont ez a kis különbség az, amit utóbb el szoktam felejteni.

Tervezetten két napra szántam a sült tarja-krumpli ebédet, csak éppen a tarjából mindössze négy szelet volt itthon, de volt még négy szelet hosszúkaraj is, így együtt sültek a lehető legegyszerűbb módon. Fűszerkeveréket pici olajjal elkevertem, ezzel bekentem a hússzeleteket. Forró serpenyőben minden oldalukat hirtelen megsütöttem, aztán a lángot lecsendesítve, fedő alatt puhítottam meg. Hozzá hagymás krumpli volt. És persze saláta, majdnem görög saláta, csak az uborka hiányzott belőle, mert az nem jutott eszembe a vásárlásnál.
A második napon pedig párolt vegyes zöldséggel ettük a húst.

A saláta megmaradt fele – mivel a zöldséges változathoz nem ettünk belőle – bundás kenyérrel egy nagyon gyors ebédnek is megfelelt.

És még volt kockás tökfőzelék is, ez volt a következő, amit kipróbáltam úgy, hogy a nálam szokásos kapron, hagymán, pirospaprikán kívül beleaprítottam egy pici piros chilipaprikát is. Érdekes, hogy az a kis csípős íz is változtat az egészen. És mivel én szeretem, ha a főzelékhez valami húsféle is van, elővettem a fagyasztóba félretett olajbogyós, fetás fasírtot.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta személyes krumpli sertéshús darálthús főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr491293048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása