HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Hús padlizsánnal és mással

2009.07.29. 09:43 BeckZsu

Az alapanyagok a hús kivételével ugyanazok, mint a padlizsános lecsónál, és mégis egészen más az íze és az állaga is. A különbség oka, hogy ez nem főzve, hanem sütve van, méghozzá minden külön. Ezzel el is mondtam a receptet.

Volt hozzá 30 dkg hús pulykacombból, 2 padlizsán, két fej hagyma, két zöldpaprika, két paradicsom, két gerezd fokhagyma.

Mindent kockára vágtam. Először a húst kezdtem sütni, pirítani egy lábosban, később sóztam, mivel még nem volt elég puha, kis időre lefedve pároltam. (Ugyanez csirkemellből még gyorsabb, annak elég a pirítás.)

Közben egy serpenyőben halványbarnásra sütöttem a hagymát, az utolsó percben hozzátéve a fokhagymát is. Kiszedtem, a már kész húshoz tettem. Ezután a paprikát sütöttem, szintén addig, amíg egy kis színt kapott – és csodás illata lett, én ezt nagyon szeretem. Ezután a padlizsánt, egyszerre csak annyit tettem a serpenyőbe, hogy egy rétegben elférjen. Mivel mindegyiket csak nagyon kevés olajon sütöttem, egy kicsit leragadt, ezért a két adag padlizsán között került sorra az egyik paradicsom, ez felszedte az odaragadt réteget a finom ízzel együtt. Ezután újra padlizsán, végül újra paradicsom. Miután sorban mindez már a húsos lábosban volt, összekevertem, átforgattam, és kész is volt.

Ezt az adagot én kettőnknek két napra szántam, ezért köret is készült hozzá, egyszerű párolt rizs.

Második nap pedig összekevertem a rizst a húsos raguval, valami olyasmi lett belőle, amit padlizsános rizses húsnak neveztem el, és érdekes, de annak ellenére, hogy ugyanaz volt, mégis kicsit más íze lett így.

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán pulykacomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr291275086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása