HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egytál hússal, zöldséggel – újra

2009.07.26. 08:10 BeckZsu

 

Igaz, közben már csökkent a kánikula, de ezt még a múlt héten főztem, amikor a kinti kb. 35 fok mellett igazán nincs kedve az embernek hosszasan a konyhában sürögni-forogni. És olyankor enni is csak valami „lazábbat” kívánunk – én biztosan.

Így aztán – mint gyakran máskor is – körülnéztem a mélyhűtőben, mihez lenne kedvem. Volt egy adag pulyka medalionnak nevezett hús, amiről nem is tudom pontosan, milyen rész, de jó, olyan féltenyérnyi darabkák, amin valamilyen hártya is szokott lenni, amit én mindig lefaragok róla még a fagyasztás előtt, így mikor kiveszem, már semmi teendő nincs vele a kiolvasztáson kívül.

A szokásos módon kezdtem; lábosban egy hagymát kevés olajon megpároltam, beletettem két gerezd felaprított fokhagymát is, rátettetem a hat kis darab húst, átforgattam, aztán sóztam meg, lefedve, kis lángon, saját levében puhítottam. Kb. 15 perc után már fél- vagy háromnegyed-puha volt, akkor beletettem egy vegyes – bébirépa, karfiol, cukkini, répa – zöldségből úgy egy maréknyit (volt egy ilyen maradék), és egy nagyobb adag brokkolit. Először szintén fedő alatt főztem, amíg megpuhult, aztán nyitva elfőztem a levét, végül kissé átsütöttem. Ezután beleöntöttem fél pohár tejet, összeforraltam, ettől sűrűbb szaftja lett. És szűk félóra alatt már tálalhattam is.

3 komment

Címkék: zöldség egytálétel karfiol pulykamell brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr571268688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trinityone 2009.07.26. 22:46:52

Ilyesmit én is szoktam, finom és gyors......

itsmesushi_1983 2009.07.28. 18:40:24

A pulyka medalion a mellen lévő lazább kis húsrészt. Ergo pulykamell, apróbb verzióban. Ha nem kellenek nagy szeletek, nagyon jó és gazdaságos alternatíva. :-)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.07.28. 19:13:47

@itsmesushi_1983: Köszönöm, én is valami ilyesmit sejtettem, de nem pontosan. És valóban, ez jóval olcsóbb, mint a „rendes” pulykamell.
süti beállítások módosítása