HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (6) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (43) fűszer (30) gomba (29) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (41) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (39) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (5) saláta (73) sertéshús (50) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • BeckZsu: @taoka: talán válaszol... én inkább várni szoktam. Ugyanilyen forró levet öntök a kovászos uborká... (2016.08.28. 16:29) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @tt60:Régen, 2010-ben írtad: "No akkor: nem kell cifrázni: kell kapor, zöld szőlő, s torma... A ka... (2016.08.28. 16:05) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

MBG-icon_C4-A.png

Nyárias bográcsos csirkecomb

2009.06.17. 08:26 BeckZsu

Nem tudtam értelmes nevet kitalálni ennek az ételnek, végül ez maradt. Pedig hát az, hogy nyári, elég természetes, télen mi nem szoktunk bográcsozni, de most inkább az összetevőire gondoltam.

Amikor a konyhában főzök, nem mindig szoktam ilyen gondosan összekészíteni a belevalókat, de a kertből kényelmetlenebb mindenért külön beszaladgálni, még akkor is, ha nincs túl messze, ezért mindent előre felvágtam, előkészítettem; hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, padlizsánt, cukkinit. Egy kis szalonnát is, azt egyenesen a bográcsba. (Most a legkisebb, háromliteresben főztem.)

Először a szalonna zsírját kisütöttem, azon a hagymát megpuhítottam, beletettem a csirkecombokat, rászórtam a fokhagymát, megsóztam, és egy darabig békén hagytam, csak időnként megrázogattam a bográcsot. Amikor kezdett puhulni, következett a paprika és paradicsom. Itt már láttam, hogy túl sok a leve, próbáltam elforralni – ilyenkor erősítjük a tüzet, alacsonyabbra tesszük a bográcsot –, kevés sikerrel. Aztán sorban beletettem a padlizsánt, majd a cukkinit. Friss oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot tettem hozzá, és mikor kész, puha lett, még bazsalikomot is.

A kicsit több leve miatt nem lett pontosan olyan, mint ahogy elképzeltem, de az íze – szerintünk – fantasztikusan finom volt.

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán egytálétel csirkecomb cukkini szabad tűzön

A bejegyzés trackback címe:

http://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr481190286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.