HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

„Lájtos” fogyókúrám

2009.05.27. 18:40 BeckZsu

Időről időre rám jön, hogy most már aztán valóban itt az ideje némi súlycsökkentésnek. Például amikor előveszem a nyári holmikat, és kiderül, hogy „kinőttem” a legtöbbet. De nem megy ez nekem olyan könnyen. Először is, mint köztudott, bizonyos korban már sokkal nehezebben megy le a fölösleg, mint fiatalon. Másodszor, valahogy nem vagyok képes előírt, pontos rezsimet tartani, tehát előre megadott étrendet követni. A napi váltásban más és más tápanyagot tartalmazó (például az igen népszerű és közismert) diétát különösen nem. Marad tehát a kalóriacsökkentés mint az én ízlésemnek legjobban megfelelő étrendi megszorítás. Ezen belül legkönnyebben a szénhidrátot tudom csökkenteni, így felel meg legjobban az én evési szokásaimnak. És ez fontos, úgy érzem, nem lehet tőlem azt kívánni, hogy olyanokból állítsam össze az ételeket, amit nem szeretek, illetve hiányérzetem van utána. És még egy nagy előnye van számomra ennek a módszernek: ha egyik nap „vétkezem”, a következő nap le lehet spórolni.

Senkit nem akarnék rá-, illetve lebeszélni bármilyen módszerre/-ről, éppen az a lényeg, hogy ha már valaki rászánta magát ilyesmire, válassza ki a számára leginkább megfelelő módszert, abban pedig bőséges a választék.

Tulajdonképpen mindezt csak azért írom le, mert olvastam egy jótanácsot; ha valaki elhatározza, hogy diétázni fog, jót tesz, ha ezt megosztja másokkal, ez erőt, kitartást ad a végrehajtáshoz. Már csak azért is, mert ha netán rákérdeznek az eredményességre, nem szeretnénk szégyenben maradni, ha egy-két nap után feladnánk.

Aztán hogy lesz-e bármi eredmény, majd meglátjuk. Az biztos, hogy nem lesz túl gyors, de az nem is jó.

Ilyenkor előveszem mindenkori kedvenceimet, a hús és zöldség összeállításokat. Igyekszem ezt változatosan előadni, most egy citromos sült csirkecomb és egy zöldfűszeres csirkemell van a képeken (van még néhány hasonló félretéve).

2 komment

Címkék: csirke személyes zöldség kímélős

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr341147350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desszert · http://eszperente.blog.hu 2009.05.27. 21:02:03

hát akkor sok erőt és kitartás kivánok!! :)
ez a köztudott dolog nekem teljesen új, sajnos úgy tűnik épp most léptem abba a bizonyos korba, mert ami tavaly még simán ment az legnagyobb döbbenetemre most már nem úgy van.
egyébként grenadin vagyok, csak a eszperente.blog.hu-n desszert;)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.05.28. 07:36:15

@desszert: Köszönöm, rám fér a jókívánság :) Sajnos én már régebben „köztudom”, nem nagy öröm. Sokan mondják is, hogy ebben a korban már nem kellene a fogyásért pedálozni :D
Egyébként persze tudom mindkét nevedet ;)
süti beállítások módosítása