Ez a kombináció is a hűtőben és fagyasztóban körülnézés eredménye. Egy nagy pohár joghurt fele – a másik feléből jó kis vegyes tavaszi saláta készült – eszembe juttatta a joghurtban pácolt csirkecombot, amivel először kipróbáltam az indiai (tandoori masala) fűszert.
Most azonban sertéskarajt pácoltam be hasonló módon, tehát a joghurtba belekevertem a szép élénk vörös fűszert (másféle fűszerrel is jó a joghurtos pácolás), abba beleforgattam a hat szelet húst, aztán egy időre félretettem a hűtőbe. Közben megtisztítottam a fél kiló zöld spárgát, felvágtam 5-6 centis darabokra.
A húst mindenestől áttettem egy serpenyőbe, először erősebb lángra, amíg rotyogni kezdett, aztán kisebbre raktam, és fedő alatt pároltam. Közben másik edényben kevés olajon, kicsit megsózva, saját levében-gőzében megpároltam a spárgadarabokat, a végén kicsit pirítottam is.
Mire a hús megpuhult, a joghurtos levéből nem sok maradt, csak egy kevés sűrű valami. Eligazítottam egymás mellett a szép pirosra színeződött hússzeleteket, mindegyikre ráhalmoztam egy adag spárgát.
Egy pohár tejfölbe belekevertem két egész tojást és kb. 10 dkg reszelt füstölt trappista sajtot. Ezt öntöttem a spárga tetejére, persze lecsorgott, és kitöltötte a kupacok közti helyet is. (Lehetett volna úgy, mint a Dubarry-szeletnél, jól is mutatott volna, de így sem nézett ki rosszul, szép színes volt, és fogyós projektem miatt nem akartam besamellel csinálni.) Sütőben addig sütöttem, amíg az öntet összeállt.
Utolsó kommentek