HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Joghurtban párolt karaj spárgával

2009.05.13. 12:03 BeckZsu

Ez a kombináció is a hűtőben és fagyasztóban körülnézés eredménye. Egy nagy pohár joghurt fele – a másik feléből jó kis vegyes tavaszi saláta készült – eszembe juttatta a joghurtban pácolt csirkecombot, amivel először kipróbáltam az indiai (tandoori masala) fűszert.

Most azonban sertéskarajt pácoltam be hasonló módon, tehát a joghurtba belekevertem a szép élénk vörös fűszert (másféle fűszerrel is jó a joghurtos pácolás), abba beleforgattam a hat szelet húst, aztán egy időre félretettem a hűtőbe. Közben megtisztítottam a fél kiló zöld spárgát, felvágtam 5-6 centis darabokra.

A húst mindenestől áttettem egy serpenyőbe, először erősebb lángra, amíg rotyogni kezdett, aztán kisebbre raktam, és fedő alatt pároltam. Közben másik edényben kevés olajon, kicsit megsózva, saját levében-gőzében megpároltam a spárgadarabokat, a végén kicsit pirítottam is.

Mire a hús megpuhult, a joghurtos levéből nem sok maradt, csak egy kevés sűrű valami. Eligazítottam egymás mellett a szép pirosra színeződött hússzeleteket, mindegyikre ráhalmoztam egy adag spárgát.

Egy pohár tejfölbe belekevertem két egész tojást és kb. 10 dkg reszelt füstölt trappista sajtot. Ezt öntöttem a spárga tetejére, persze lecsorgott, és kitöltötte a kupacok közti helyet is. (Lehetett volna úgy, mint a Dubarry-szeletnél, jól is mutatott volna, de így sem nézett ki rosszul, szép színes volt, és fogyós projektem miatt nem akartam besamellel csinálni.) Sütőben addig sütöttem, amíg az öntet összeállt.

Szólj hozzá!

Címkék: spárga rakott sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr61118993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása