Akármennyire szeretem is a csirkemellet, az egyben sült csirkénél – mindegy, milyen módon sült – egy kicsit száraznak érzem. Ezért frissen inkább a combját ettük meg, másnapra maradt a melle.
Akkor a bőrét lehúztam (mert másnaposan már nem ropogós), kisebb darabokra felvágtam. A húst leszedtem a csontról, mindkét felét keresztben fölszeleteltem. Serpenyőbe pici olajat raktam, felforrósítottam, abban a bőrt megsütöttem egy kevés grillfűszer-keverékkel megszórva. Ugyanazzal beszórtam a hússzeletkéket is.
A töpörtyűvé sült bőrt kihalásztam, az abból kisült zsírban a hússzeletek mindkét oldalát megpirítottam, mellé téve a maradék fokhagymát is – nem volt túl sok, a java részét megettük, ezért a nagyobbakat kettévágtam.
Persze a hagymás krumpliból is volt maradék, azt elfogyasztottuk hozzá.
A csirkemellből még ezután is maradt pár darab, hogy azzal mi történt, arról legközelebb.
Utolsó kommentek