HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tejfölös, csülkös sajtos spagetti

2009.01.07. 10:40 BeckZsu

Nyilvánvaló, hogy egyfajta ételt nem egyszer főzök, de többnyire legalább egy icipicit változtatok rajta. Sokszor nem is szándékosan, csak éppen úgy alakul.

Most ismét vettünk egy füstölt csülköt – jól nézett ki, nem túlságosan zsíros, gusztusos volt. Ezt kuktában megfőztem, pontosabban úgy, hogy először nem abban, 15 percig főztem, és azt a vizet leöntöttem róla. Ezt azért vezettem be, mert előfordult, hogy túl sós, de az is, hogy a gyorspácolás miatt nem volt igazán kellemes íze-szaga a főzőlének. Át is öblítettem, majd friss vízben már a lezárt kuktában főztem puhára, annyira, hogy a csontot könnyen ki lehetett húzni belőle.

A főzőlében először főztem egy bablevest. Ezt már több változatban is leírtam, volt kolbásszal, csülökkel vegyes babból, füstölt oldalassal is. 

Most fagyasztott fejtett babot használtam, de friss sárga- és fehérrépát tettem bele. A fűszerek – lestyán, borsika, petrezselyem, zellerlevél – is a fagyasztóban voltak, így egészen olyan, mintha friss lenne. Persze a tányérba csülökhús is került.

A hús egy részével pedig a sajtos, tejfölös spagettit bővítettem föl. A húst kicsi darabokra vágtam, pár csepp olajon átforgattam, elkevertem egy pohár tejföllel. Ebbe tettem a kifőzött és leszűrt spagettit. A reszelt sajtot – jó bőségesen – a tányéron szórtuk rá.

És még mindig maradt a csülökből, abból pedig, most már hidegen, tormával, mustárral, több reggeli és vacsora kitelt. Bármilyen felvágottnál jobb.

Szólj hozzá!

Címkék: leves sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr1863045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása