HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Orosz hússaláta – Sztolicsnij, Olivier

2008.12.06. 09:59 BeckZsu

Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban. (Rejtő Jenő: A három…

7 komment

Címkék: saláta hidegkaja büféasztalra

Megjött a Mikulás...

2008.12.06. 08:29 BeckZsu

2 komment

Címkék: személyes

Pecsenyekacsa – kacsapecsenye

2008.12.05. 09:10 BeckZsu

Kacsanyapecse, pecsekacsanya stb. Nem tehetek róla, mindig ez jut róla az eszembe. Most azonban az is jutott, hogy milyen régen nem ettünk. Vettem tehát a vasárnapi ebédre egy egész pecsenyekacsát. De bármilyen szép lett volna, nem egészben sütöttem meg. Szétdaraboltam; két comb, a…

Szólj hozzá!

Címkék: kacsa köret

Zöldbabfőzelék konzervből

2008.12.04. 12:30 BeckZsu

Nemrégiben kiderült számomra, hogy kezdő főzőcskézőknek gondot okozhat, hogyan főzzenek konzervből. Pedig néha a konzerv nagyon jó megoldás, gyorsan össze lehet hozni belőle pl. egy főzeléket. A lényeg az, hogy fordítva csináljuk, mint a friss alapanyagból. Először is…

Szólj hozzá!

Címkék: főzelékféle

Egyben sült hús pulykából

2008.12.03. 11:07 BeckZsu

  Az egyben sült hús régimódi dolog, nálunk elég gyakran volt annak idején, sertéscombból készült, sertészsírban sütve. Máshol karajt is sütöttek, gondoljunk csak a „csemege sertéssült, pir. burg., pár. káp.” nevű ételre, ami annak idején minden étteremben…

4 komment

Címkék: zöldség sárgarépa brokkoli pulykacomb

süti beállítások módosítása